Belangrijke aandachtspunten bij tentenverhuur

      Geen reacties op Belangrijke aandachtspunten bij tentenverhuur

Heel wat mensen die graag een evenement willen organiseren bekijken de mogelijkheden om dit buiten te doen. Dat lijkt op het eerste zicht een fantastisch idee, ware het niet dat het weer in Nederland nog wel eens roet in het eten durft te gooien. Wilt u er zeker van kunnen zijn dat uw evenement niet letterlijk en figuurlijk in het water zal vallen? In dat geval is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van tentenverhuur. Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten tenten te huren die plaats bieden aan een sterk uiteenlopend aantal mensen. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die er tegenwoordig bestaan op vlak van tentenverhuur? U ontdekt ze allemaal hier op deze pagina! 

 1. Welke mogelijkheden biedt tentenverhuur?

De ene tent is natuurlijk de andere niet. Voordat u een beroep gaat doen op de mogelijkheden die tentenverhuur te bieden heeft zult u natuurlijk voor uzelf moeten uitmaken welk type tent u precies nodig heeft. Op dit vlak moet er eerst worden gekeken naar het soort tent waar gebruik van zal worden gemaakt. Veel mensen staan er niet bij stil, maar er zijn op de markt heel wat verschillende soorten tenten terug te vinden. Bij tentenverhuur wordt er u dan ook doorgaans de mogelijkheid geboden om een keuze te maken uit de volgende opties: 

 • Een pagode tent; 
 • Een klassieke partytent; 
 • Star-shadetenten; 
 • Stretchtenten; 
 • Trapezetenten; 
 • Vouwtenten;

Het soort tent waarvoor u uiteindelijk gaat kiezen is niet alleen afhankelijk van het soort evenement dat u gaat organiseren. Wat namelijk ook te denken van het aantal mensen die u verwacht evenals de uitstraling die u wenst te geven aan uw evenement? Al deze verschillende zaken leveren stuk voor stuk een niet onbelangrijke bijdrage aan de uiteindelijke keuze die u zult maken. In ieder geval, ongeacht de voorkeur en de eisen waarover u beschikt, de mogelijkheden op vlak van tentenverhuur zijn tegenwoordig zo uitgebreid dat er aan alle verwachtingen tegemoet kan worden gekomen! 

 1. Hou rekening met de vereiste oppervlakte van de tent! 

Eén van de eerste vragen die men u bij tentenverhuur uiteraard zal stellen heeft betrekking tot de gewenste oppervlakte. Zou u alle genodigden de mogelijkheid willen bieden om te gaan zitten? In dat geval wordt het bij een partytent aangeraden om rekening te houden met één vierkante meter ruimte per persoon. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw evenement voor iedereen zo gezellig mogelijk zal blijven. Is het niet noodzakelijk dat iedereen continue over de mogelijkheid beschikt om te gaan zitten? In dat geval is het doorgaans voldoende om 0,75 vierkante meter aan ruimte per persoon te voorzien. Let op! Ook andere zaken hebben een directe impact op de vereiste hoeveelheid aan ruimte die u moet voorzien in uw (party)tent. Denk hierbij aan: 

 • Of er een speciaal speelhoekje wordt voorzien voor de kinderen; 
 • Of er een band komt optreden; 
 • Of er plaats moet worden gemaakt voor een bar en buffetten; 

Zijn bovenstaande zaken van toepassing voor uw geplande evenement? In dat geval mag u er al snel vanuit gaan dat er per persoon zo’n 1,5 vierkante meter aan ruimte dient te worden voorzien in de tent van uw keuze. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er komt heel wat meer kijken bij een tent huren dan u op het eerste zicht zou vermoeden. Voor een ruim aanbod tentenverhuur kunt u dag én nacht op de website van Skippy-Rent terecht.