De lekkerste witte wijnen

Witte wijn is een van de populairste wijnsoorten die gedronken wordt. Het maakt niet uit of een feestje hebt, uit eten gaat of gewoon lekker gaat borrelen met je partner of vrienden, een wit wijntje kan vrijwel bij elke gelegenheid gedronken worden. Als je nog niet veel ervaring hebt met witte wijn dan ben je op de juiste plek, want in dit artikel gaan we het hebben over de drie lekkerste witte wijnen.

Sauvignon Blanc

De sauvignon blanc is niet alleen de naam van een wijn, maar ook de naam van een witte druif die gebruikt wordt om de wijn te maken. De druif heeft een groene schil en komt voor in veel wijnlanden, maar de oorsprong ligt zuidwest Frankrijk.

De wijn gemaakt van deze druif heeft een zoete, fruitige smaak met een frisse afdronk. Het is een droge witte wijn met een hoge zuurtegraad die veel in smaak kan verschillen dankzij de toevoeging van diverse specerijen. 

Chardonnay

Net als de sauvignon blanc is de chardonnay ook een druivensoort, en wellicht de bekendste ter wereld. Zelfs als een beginnend wijndrinker heb je van deze witte wijn gehoord.
Een chardonnay kenmerkt zich door de frisse en houtgelagerde smaak, die erg verschilt per regio waar de wijn gemaakt is. Het klimaat heeft een verbluffend effect op de smaak van de wijn, daarom raden we aan om een chardonnay uit verschillende streken te proberen.

Pinot Gris

De pinot gris is, zoals je ondertussen al verwacht, een druivensoort die overal te wereld geplant worden om te profiteren van zijn reputatie. De naam komt vanwege de kleur van de druif, die een beetje grijs is. 

De pinot gris biedt verschillende smaken aan de hand van de rijpheidsfase. Er worden voornamelijk zoete wijnen van gemaakt vanwege het hoge suikergehalte in de druif. Als je van zoete wijnen houdt is dit zeker een aanrader.

Online witte wijn kopen

Hebben we je al nieuwsgierig gemaakt? Voordat je naar de winkel rent willen we je op de hoogte stellen van de online aankoopmogelijkheden. Via De Gouden Ton kan je gemakkelijk witte wijnen vergelijken en bestellen. Ze bieden de meest uiteenlopende wijnen aan en beschikken over personeel met veel kennis en expertise zodat ze je altijd kunnen hebben.