Een stukadoor in Aalsmeer

stukadoor

Je kent het wel, je zit midden in een verbouwing of je wilt beginnen aan een verbouwing. Hoe begin je en welke stukadoor heb je nodig om je huis goed te verbouwen. Er zitten verschillende stukadoors in Nederland die je hierbij kunnen helpen. Zoals stukadoor in Aalsmeer of in andere steden. 

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor in Aalsmeer? Een stukadoor is een vakman die aan stucwerk doet op muren, wanden of een plafond. Soms ook gevels. Stucwerk bestaat uit precisie werk en moet dus ook tot in de details worden afgewerkt. Stucwerk bestaande uit specie, pleist of gipsmortel. Specie en mortel is een fijn betontype waar je mee kan stuc. Het is bedoeld als een afwerklaag voor eventueel interieur.  Een gipsmortel hoeft overig niet altijd uit beton te bestaan. Het kan ook uit gips bestaan, gips is  een verbinding van Calcium en sulfaat vaak in de vorm van calciumsulfaat . Gips kan bestaan in drie vormen 

  1. De hemihydraat-vorm 
  2. De Dihydraat-vorm
  3. De Anhydraat-vorm

Voor een stukadoor te zijn moet je een opleiding hebben gevolgd van een niveau 3 opleiding, daarbij kan je 4 dagen per week werken bij een leerbedrijf en ga je 1 dag naar school.