Financieel of administratief werk in coronatijd? Niet onmogelijk!

financiele vacature amsterdam

Waar de uitzichten van werkzoekenden vóór de coronacrisis nog gunstig waren, is dat nu een stuk minder. Het aantal vacatures is in vele sectoren helaas flink gedaald. Ook administratieve en financiële functies zijn momenteel minder gemakkelijk te krijgen dan in 2019 en begin 2020. Maar: in tegenstelling tot enkele andere beroepsgroepen ligt financieel werk natuurlijk nooit helemaal stil. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een financiële vacature in Amsterdam, dan bestaat de kans nog altijd dat je deze vindt.

financiele vacature amsterdam

Aanwezigheid in alle sectoren

De belangrijkste reden waarom financiële vacatures altijd zullen bestaan is simpel. Nagenoeg alle bedrijven hebben behoefte aan een financiële afdeling van een of enkele medewerkers. Ook nu we in een bijzondere crisistijd zitten is er dus behoefte aan (nieuw) financieel personeel. Er zijn immers altijd sectoren die nog wél volop draaien.

Ervaring niet altijd noodzakelijk

Goed nieuws voor werkzoekenden is bovendien dat sommige personeelsafdelingen en arbeidsbemiddelaars ook graag werken met kandidaten die tot nu toe geen relevante ervaring hebben met financieel werk. Als je ambities hebt om een carrière op te bouwen in de financiële dienstverlening, laat je dan dus niet ontmoedigen door de huidige crisis. Er liggen namelijk nog steeds de nodige kansen!