Gladde en glanzende muren met Stukadoor Utrecht!


Stucwerk bekleedt de muren van een huis of bedrijf en geeft ze een luxueuze, gladde en glanzende textuur. Het meest opmerkelijke van stucwerk is zijn grote duurzaamheid. Het is een zeer interessant alternatief op het gebied van interieurdecoratie.

Waarom stucwerk toepassen?


Stucwerk geeft het uiterlijk van een oppervlak grote schoonheid en een gladde, luxueuze en glanzende textuur. Het herwaardeert de plaats waar het is gebruikt vanwege zijn kwaliteit en uitstraling. Stucwerk heeft niet alleen esthetische resultaten, maar versterkt ook de muren en maakt ze waterdicht, waardoor de concentratie van schimmel en vochtigheid wordt voorkomen. Goed aangebracht stucwerk is onderhoudsvriendelijk: reinigen met water is voldoende om het stucwerk vlekvrij te houden. Bovendien is stucwerk een zeer sterk en duurzaam materiaal met een levensduur van 50 tot 70 jaar. Stucwerk is ook goedkoper dan het materiaal waarvan het de afwerking imiteert, zoals marmer en steen.

Deskundige stukadoor Utrecht


Om een oppervlak te stucen, moet deze goed zijn voorbereid. Eerst moeten de gaten en defecten met stopverf worden bedekt en de muur worden geschuurd totdat ze volledig egaal en glad zijn. Vervolgens moet de eerste laag over de muur worden verspreid. Vervolgens en zonder de eerste laag te laten drogen, wordt een tweede aangebracht. Zodra beide lagen droog zijn, wordt met een spatel stucwerk aangebracht in de vorm van vlekken en in verschillende tinten. Ten slotte wordt een laatste was aangebracht met cirkelvormige bewegingen om de glans en textuur naar voren te brengen. Voor de beste resultaten is het aan te bevelen een deskundige stukadoor Utrecht in te schakelen. 

Materialen voor stucwerk


Voor het stucen van een muur kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Stucco is een uitstekende samenstelling voor muren en plafonds. Het is een fijnkorrelige pasta die bestaat uit onder meer gebluste kalk, marmerpoeder, gips en natuurlijke pigmenten en als decoratief element op wanden en plafonds wordt aangebracht. De pasta hardt uit door een chemische reactie wanneer het calciumhydroxide in kalk in contact komt met het kooldioxide. Het stucwerk bedekt de muren en geeft ze een luxueuze, zachte en glanzende textuur, ideaal voor het verfraaien van muren en plafonds. 

Marmer met fluweelzachte textuur


Een ander voordeel van pasta is dat het een echt resistente verbinding is, iets dat andere afwerkingen niet bieden. De toepassing ervan bereikt een effect dat vergelijkbaar is met marmer met een fluweelzachte textuur die doet denken aan natuursteen. Het is een zeer veelzijdig materiaal dat bij voorkeur wordt gebruikt voor snijden van vormen. Het kan worden aangebracht op beton, gips of hout. Er kunnen verschillende kleurstoffen worden toegevoegd en de intensiteit van de kleur varieert in elke laag om een slechtere afwerking te verkrijgen, wat de artistieke en decoratieve mogelijkheden van dit materiaal vergroot.