Laat je garage inrichten door een professional

De garage. Het domein waar wagens met een klein defect binnenkomen en weer als nieuw naar buiten komen. Wat veel mensen niet weten is dat grote bedrijven in bijvoorbeeld de transportsector hun eigen interne garages hebben. Deze zien er anders uit dan de garages thuis en zijn dus ook heel anders ingericht. Wil je voor je bedrijf ook een eigen garage laten bouwen? Pak het dan professioneel aan. 

Wat heb je allemaal nodig?

In een garage voor je eigen bedrijf is het fijn als je professionele apparatuur hebt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een roetmeter, een prefab smeerput en speciale hefbruggen. Dit zijn allemaal zaken die je op maat kan laten maken. Let bij het aanschaffen goed op dat je materiaal koopt met een keurmerk. Daar zit vaak wat langer garantie op en je kan er van uit gaan dat het dan van een bepaalde minimale kwaliteit is.  Daarnaast is het speciaal aangepast voor het type voertuig dat in jouw bedrijf veel voorkomt. Dit werkt de efficiëntie natuurlijk heel erg in de hand.

Kan iedereen in een professionele garage werken?

In principe kan iedereen in een speciaal aangepaste garage werken. Het zou zelfs makkelijker dan een willekeurige andere garage moeten zijn, omdat alles speciaal voor jouw bedrijf gemaakt is. Maar toch is het raadzaam je personeel te certificeren met bijvoorbeeld een vca cursus of een heftruckcertificaat. Zo heb je altijd mensen met verstand van zaken rondlopen. Dit vermindert bedrijfsongevallen en ongelukjes. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat gecertificeerd en gekwalificeerd personeel vrolijker en productiever is dan personeel zonder papiertje.

Waar voor je geld.

Nu we alle voordelen van een professionele garage op een rijtje hebben gezet moeten we wel concluderen dat het de beste optie is. Je werknemers werken efficiënter, veiliger en gestructureerder als ze in een omgeving werken die bedoeld is voor dat specifieke werk. Aan het eind van de rit betekent dat dus minder kosten en meer omzet. En dat vinden we allemaal leuk!