Maak je woning in stijl af

      Geen reacties op Maak je woning in stijl af
Lichtkoepel

Een woning met een plat dak in stijl afmaken kun je doen met een lichtkoepel, een uitbouw of terrasoverkapping moet je meestal voorzien van daglicht. De koepel geeft net dat extra daglicht wat je nodig hebt, een raam plaatsen is ook een optie maar genereert 50% minder daglicht dan een koepel op het dak. Als het regent hoeft de koepel geen irritatie te zijn vanwege het geluid, er zijn exemplaren op de markt die je bijna niet hoort als het regent. Zowel in de zomer als de winter biedt de koepel dus voordelen.

Verschillende opties

Welk model koepel vind jij mooi?

Modellen en soorten zijn er te over wanneer je een lichtkoepel wilt uitzoeken voor je woning. Heb je een moderne en strakke uitbouw dan ga je natuurlijk voor een strak vierkant of rechthoekig model. Een platte koepel is ook een schitterende koepel, speciaal ontworpen voor de moderne woning. Wil je direct kunnen ventileren dan zijn er exemplaren die je open kunt doen, zowel handmatig als elektrisch. Wil je liever niet dat via de koepel de zon naar binnen komt dan plaats je een zonnescherm in de koepel, dit houd ook de warmte buiten in de zomer. Op bouw-handel.nl vind je deze modellen terug.

Warmtewerend

Let op de veiligheid bij het plaatsen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je woning meer inbraakgevoelig wordt door het plaatsten van een lichtkoepel. Heb je een koepel die open kan, sluit deze dan altijd goed af. Vergeet de dopjes op de montageschroeven niet, dit vertraagd en nodigt minder uit om eraf te halen. Er zijn speciale doppen op de markt die je er niet zomaar af kunt halen, dit werkt erg vertragen voor indringers waardoor ze sneller voorbij je woning gaan.