Nieuw gehoorapparaat kiezen? Volg deze stappen

onzichtbaar gehoorapparaat

Je bent erachter gekomen dat je gehoor niet optimaal is en nu wil je graag een gehoorapparaat kiezen. Voor de meesten van ons is dit nog best lastig, aangezien er zoveel verschillende typen hoortoestellen verkrijgbaar zijn. Kies je voor een AHO-gehoorapparaat of toch liever voor een onzichtbaar gehoorapparaat? En waar moet je nog meer op letten? Wij hebben hieronder de stappen voor je op een rijtje gezet.

onzichtbaar gehoorapparaat

Stap 1: Win advies in bij je audicien

Natuurlijk kun je zelf onderzoek welk gehoorapparaat voor jou het beste is. Maar het is nog beter om je te laten adviseren door iemand die hier verstand van heeft: je audicien. Het wordt dan een stuk makkelijker om het juiste hoortoestel uit te kiezen.

Je audicien zal samen met jou nagaan of je beter kunt kiezen voor een AHO-gehoorapparaat of een onzichtbaar gehoorapparaat. Het AHO-gehoorapparaat is minder gevoelig voor feedback en versterkt hoge tonen beter. Daarentegen biedt een onzichtbaar gehoorapparaat over het algemeen weer een betere versterking.

Verder zal de audicien ook samen met jou kijken naar je luisteromstandigheden. Aan de hand hiervan kunnen jullie bepalen of je gehoorapparaat nog extra functies moet hebben, zoals windruisonderdrukking.

onzichtbaar gehoorapparaat

Stap 2: Test het gehoorapparaat

Een gehoorapparaat kun je altijd acht weken lang testen. Maak hier ook gebruik van, want alleen door te testen kom je erachter of het ook echt het juiste gehoorapparaat is voor jou. Zorg ervoor dat je in die acht weken ook je normale activiteiten blijft doen, zoals wandelen of het theater bezoeken.