Veiligheid van je huis aanscherpen doe je zo!

Veiligheid boven alles, het is een welbekend gezegde. Het is belangrijk om je veilig te voelen. Nog belangrijker is het dat je er zeker van bent dat jouw huis daadwerkelijk goed beveiligd is. Ben jij benieuwd hoe je de beveiliging van je huis naar een hoger niveau kunt tillen? Lees in dit artikel hoe je de veiligheid van je huis drastisch verbeterd. Tip: Schaf goede deuren aan. Doe dit online bijvoorbeeld bij Deurmarkt!

Vaste plek sleutels

Bedenk een vaste plek voor je sleutel. Doe de sleutel van je huis bijvoorbeeld aan je autosleutel. Je autosleutel is een grote sleutel. De kans is kleiner dat je deze kwijt raakt. Daarnaast is het slim om een vaste plek voor sleutels te bedenken in je huis.

Ramen altijd dicht

Als je ‘s avonds in bed ligt, is het fijn om frisse lucht in je kamer te hebben. Veel mensen zetten daarom hun raam op de knip. Het raam is op deze manier alleen boven open en zit dus onderaan nog dicht. Het is echter wel heel belangrijk om het raam te sluiten als je naar je werk of naar school gaat. Inbrekers loeren namelijk op dit soort kansjes. Het is van groot belang om hier met je familie of huisgenoten op te letten. Maak het inbrekers vooral niet te makkelijk.

Lichtschakelaar

Als je op vakantie gaat, dan is het slim om een lichtschakelaar aan te schaffen. Middels een lichtschakelaar kun je eenvoudig de lampen om een bepaalde tijd aan laten gaan. Inbrekers zullen denken dat er mensen thuis zijn en zullen minder snel een inbraakpoging gaan doen bij jouw huis.

Alarmsysteem

Als je geen alarmsysteem hebt en de inbreker is binnen, dan is het schrikken als je iets hoort vanuit je slaapkamer. Met een alarmsysteem kun jij ervoor zorgen dat de inbreker zich rot schrikt. Na het horen van het alarm zal de inbreker het hazenpad kiezen. Als het alarm gaat, zul je snel door de alarmcentrale gebeld worden. Je kunt dan aangeven dat er bij je is ingebroken. De alarmcentrale kan vervolgens de politie sturen om te zoeken naar de inbreker. Als de inbreker gevlogen is, kunnen de sporen gecheckt worden.