Vliegendeken paard handig voor in de zomer

vliegendeken paard

Voor een paard is een vliegendeken paard perfect. In de zomer hebben paarden vaak last van stekende insecten en vliegend ongedierte, zoals: vliegen, horzels en muggen. Doordat het paard de ongedierte probeert weg te jagen zal hij zich zelf kunnen verwonden. Doordat hij gaat stampen en bijten. Om de jeuk te verlichten zal het paard gaan schuren en bijten, waardoor er nare plekken komen en misschien zelfs een allergische reactie. Deze irritaties wil je natuurlijk voorkomen.

Topkwaliteit

De verschillende soorten dekens

Je kunt dit voorkomen met een vliegendeken paard. Wat het paard beschermd tegen vliegende insecten. Door de bescherming wordt jouw paard veel minder gestoken. Er zijn veel verschillende soorten en maten vliegendekens. Er zijn veel verschillende kleuren en prints, door de prints ziet het er niet alleen leuk uit, maar het schikt de insecten ook af, doordat het reflecteert. Je kunt bij onze maattabel aflezen welke deken het best bij jouw paard past.

Materiaal van de vliegendeken

Een vliegendeken is gemaakt van een stevige en fijnmazige stof waar een insect niet zomaar doorheen kan prikken, hoewel de deken erg stevig is, is het toch dun genoeg zodat je paard het niet te warm krijgt. Op de warme dagen kan je de deken nat spuiten voordat je hem omdoet. Dit geeft een directe verkoeling. Je kunt de deken ook nog uitbreiden met een vliegenmasker of een geur neutraliserende spray.