Wat je moet weten over het beroep als vrachtwagenchauffeur

Tegenwoordig is logistiek en transport erg belangrijk. Het is zelfs zo belangrijk dat het tegenwoordig een van de grootste sectoren is in Nederland. Denk maar eens na, eigenlijk heb je overal te maken met logistiek. Al onze producten moeten namelijk ergens vandaan komen en vervoerd worden. Niet alleen als je een pakketje hebt besteld, maar ook producten die je in de winkel kunt kopen. Daarom is er ook veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Wil je meer weten over dit beroep? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat doet een vrachtwagenchauffeur?
Een vrachtwagenchauffeur is, zoals de naam al zegt, een bestuurder van een vrachtwagen. Dit beroep is erg populair bij veel mannen en ook vrouwen, omdat het veel vrijheid met zich meebrengt. Zo ben je veel onderweg en rijd je veel lange stukken. Je bent verantwoordelijk van het vervoeren van goederen. Tijdens het rijden kun je genieten van de omgeving én natuurlijk je eigen muziek. Het nadeel kan daarentegen wel zijn dat je dus werkt op onregelmatige tijden. Je bent zeker met lange reizen veel weg van huis en je werkt ook in de avonden en het weekend. Dit rooster kan steeds veranderen en soms heb je ook een eigen inbreng. Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je voor werkt.


Hoe word ik vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur te worden, moet je in bezit zijn van meerdere rijbewijzen. Je kunt zoeken naar een speciale vacature chauffeur ce Zuid Holland. De letters C en E betekenen dat je in bezit bent van zowel een C als een E rijbewijs. Dit is dus bedoeld voor het rijden in een vrachtwagen met eventueel een aanhangwagen. Hiernaast heeft het ook te maken met de toegestane maximummassa. Bij meer dan 750 kilo moet je dus een rijbewijs C en E.