Wat zijn dakkapellen?

Overweeg je je om je huis te verbouwen en daarbij enkele ramen toe te voegen? Misschien ben je op internet een dakkapel van Velux tegengekomen en vraag je je af wat een dakkapel is. In deze blog zal alles worden toegelicht omtrent een dakkapel. Meer weten? Kijk ook eens op de website van Dakkapellenmodulair.nl.

Als je op zoek bent naar meer licht, ventilatie of zelfs extra ruimte in je huis, dan is het bouwen van een dakkapel misschien wel iets voor jou!

Een dakkapel is een raam dat wat uit het dak steekt en verticaal op een schuin dak ligt. Het heeft ook zijn eigen dak. Deze typen ramen zijn er in erg veel verschillende soorten.

Het installeren van een dakkapel tijdens de bouw van een nieuw huis kan kosten besparen. Naast het besparen van kosten heeft een dakkapel nog veel meer voordelen. Zo biedt een dakkapel onder andere ook:

Extra ruimte
Een dakkapel zorgt voor meer ruimte gezien het dak iets wordt verhoogd en hierdoor kan je eventueel een prachtig uitzicht creëren.

Extra lichtinval
Het juiste type raam kan een woonruimte of donkere zolder goed verlichten. Hierdoor kan je vervolgens deze ruimtes gebruiken om in te leven of te ontspannen. Ook kan je een dakkapel plaatsen voor een betere koeling en ventilatie in je woning.

Gevoelsmatig
Als je het zat bent om een schuin dak boven uw hoofd te hebben, kan het toevoegen van een dakkapel de situatie verbeteren. De extra lichtinval, ventilatie, ruimte en het uiterlijke aspect kan ervoor zorgen dat je woning meer waard zal zijn wanneer je deze in de toekomst van plan bent om te verkopen.