Welk soort matras kun je het beste kopen?

Er zijn verschillende soorten matrassen verkrijgbaar en soms kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Welk soort matras 120×190 je het beste kunt kopen hangt af van jouw lichaam en je persoonlijke voorkeuren. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten matrassen.

Schuim

matras 120x190

Je kunt kiezen voor een matras gemaakt van schuim. Er zijn matrassen van koudschuim met een open celstructuur. Ze ventileren goed, laten warmte en vocht goed door en hebben veel veerkracht.

Daarnaast zijn er ook matrassen van traagschuim. Hierbij is de celstructuur iets minder open, omdat de schuimbelletjes een dun vliesje bevatten. Daardoor ventileren dit soort matrassen minder goed en laten ze ook minder vocht en warmte door. Het voordeel van traagschuim is dat het zich geheel naar het lichaam vormt.

Veren

Matressen met bonnelvering of binnenvering bevatten metalen veren die met elkaar verbonden zijn. Deze veren bieden vaak geen goede ondersteuning. Je kunt dan ook beter kiezen voor een pocketvering matras. Hierbij zijn de veren los verpakt, waardoor ze meer ondersteuning bieden. Ook ventileren ze goed en zijn ze vochtdoorlatend door de open ruimtes in de pockets.

matras 120x190

Latex

Latex matrassen zijn over het algemeen wat duurder. Het latex bestaat uit natuurlijk of synthetisch rubber. Een latex matras voelt vaak wat koeler aan. Het materiaal is ook soepel. Latex matrassen liggen vaak heel comfortabel.