Welke huisdieren zijn populair in Nederland?

Nederlanders zijn gek op het hebben van huisdieren. Maar welke zijn nou de populairste? Deze blog gaat over de populairste huisdieren in Nederland.

1. Aquariumvissen

Het populairste huisdier in Nederland zijn aquariumvissen, wat vrij logisch is gezien een gemiddeld aquarium 25 vissen telt. Ook vereisen vissen weinig onderhoud en nemen weinig ruimte in beslag. In Nederland zijn er naar schatting zo’n 9,4 miljoen aquariumvissen.

2. Katten
Katten zijn ontzettend populair onder Nederlanders. In totaal zijn er zo’n 4 miljoen katten in Nederland. Katten gaan vaak hun eigen gang en dit zorgt ervoor dat je niet enorm veel tijd aan een kat moet besteden maar de kat zich toch erg trouw en zich gewaardeerd voelt bij je.

3. Vogels
Nederlandse huishoudens kennen zo’n 4 miljoen vogels, waaronder kanariepieten, papegaaien en parkieten. Vogels zijn dus enorm in trek onder de Nederlanders.

5. Honden
Er zijn zo’n 3.4 miljoen honden in Nederland. Honden zijn huisdieren die veel aandacht en liefde nodig hebben om van een optimaal leven te kunnen genieten. Eindeloos wandelen met je hond door een bos is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor je viervoeter. Aan het einde van de wandeling maak je je hond zijn dag compleet met een hondensnack. Klik hier voor meer informatie of kijk op de website www.awarepetproducts.nl.

7. Konijnen
Konijnen zijn geen knaagdieren, maar vallen onder de haasachtigen. Nederland telt 1 miljoen konijnen. Konijnen zijn het ideale huisdier voor gezinnen met jonge kinderen.

8. Knaagdieren
Een cavia of hamster is een oplossing voor een gezin die wil genieten van de voordelen van een huisdier, maar er weinig werk aan wil hebben. In Nederland zijn er zo’n 650.000 knaagdieren.