Wietzaadjes als verjaardagscadeau gekregen!

      Geen reacties op Wietzaadjes als verjaardagscadeau gekregen!
wietzaadjes

Ik heb altijd al interesse gehad in wiet kweken, dus ik was enorm blij toen ik voor mijn verjaardag wietzaadjes kreeg van een vriend! Hij heeft bij Gold Seeds verschillende soorten zaadjes besteld, zodat ik kan kijken welke het beste groeit. Ik vond het echt een origineel idee en een heel leuk cadeau. De dag na mijn verjaardag begon ik dus meteen met het planten van de zaadjes.

wietzaadjes

Wiet kweken is een interessante hobby

Het klinkt misschien gek, maar wietzaadjes planten is echt mijn hobby geworden. Er komen best veel dingen kijken bij het kweken van wiet, maar ik vind het heel interessant om me erin te verdiepen. Zo bestaan er verschillende soorten voeding en kun je wiet op allerlei manieren kweken, namelijk op hydro, cocos of aarde en binnen of buiten. Verder zit er natuurlijk ook verschil in de wietsoorten zelf en moet je rekening houden met de temperatuur in de ruimte waarin de wietzaadjes zullen groeien.

wietzaadjes

Verschillende soorten zaadjes

Van mijn vriend heb ik verschillende zaadsoorten gekregen, dus ik kan lekker experimenteren. Ik heb nu bijvoorbeeld een zakje zogeheten feminised zaden geplant, waarvan ik (hopelijk) de rookbare toppen kan gebruiken om echt wiet mee te maken. Verder heb ik een aantal medicinale zaden gekregen en ben ik ook erg blij met de autoflower zaden. Deze zijn namelijk geschikt om buiten te planten, dus heb ik in mijn tuintje een kleine kwekerij gemaakt. Welke zaden het best zullen doen, is nog wel de vraag, maar ik vind het nu al heel leuk om ermee bezig te zijn!